Privacyrandvoorwaarden voor de OV-Chipkaart

Voordat het College Bescherming Persoonsgegevens in 2008 duidelijk maakte voor het verwerken van gegevens voor de OV-chipkaart overeenstemming met de vervoersbedrijven te hebben bereikt, is er een jarenlange discussie aan vooraf te gaan. In 2005 werden al beperkingen opgelegd aan de manier, waarop de techniek wordt ingezet. Reizigers mogen niet zich door prijsdruk gedwongen voelen om toch maar op naam te reizen, terwijl ze liever anoniem hadden gereisd. Hierover zijn een aantal documenten beschikbaar gekomen via een Wob-verzoek:

2 reacties op Privacyrandvoorwaarden voor de OV-Chipkaart

 1. Nog steeds actueel …

  Ik kan het niet anders omschrijven maar de OV-chip kaart wordt ons simpelweg “door de strot geduwd”.
  Als het aan de lokale bestuurders had gelegen hadden we hier (gelderland zuid) al verplicht met de OV-chip moeten reizen terwijl ik voor grens-overschreidende busreis naar Brabant plots weer een strippenkaart zou moeten gebruiken.
  De NS is ook hoog-actief om iedereen aan de OV-chip te krijgen en op hun website wordt dan ook vooral geadviseerd om reizen op saldo met de OV-chip aan te vragen. Helaas doen echter nog niet alle vervoerders per spoor mee aan deze nieuwe manier van betalen want op de valleilijn (st(r)optrein Driebergen-Zeist naar Amersfoort) was het gebruik van de OV-chip 2-weken geleden nog niet mogelijk.

  Ben ik even blij dat ik nog heerlijk anoniem van het papieren kaartje uit de automaat gebruik maak …

  Rob

Geef een reactie