Problemen bij het aftappen van internetverbindingen

Het Ministerie van Economische Zaken liet Stratix Consultancy onderzoek doen naar problemen bij het tappen van internetverbindingen. De deskundigen komen de nodige haken en ogen tegen in hun rapportage. Wie afluisteren wil tegen gaan zal daarvoor niet zo gek veel hoeven te doen. Onderzoek naar tappen.

6 reacties op Problemen bij het aftappen van internetverbindingen

 1. De laatste jaren heeft de burger steeds meer privacy moeten inleveren. Verder doet de regering niets meer als de gevolgen van internet criminaliteit oplossen en doet helemaal niets aan de oorzaken daarvan. Een goed voorbeeld daarvan is illegale downloads (gevolg) aanpakken terwijl illegale uploads de oorzaken zijn. Verder is het overduidelijk geworden dat on-line prive gegevens van burgers/patienten/leden vaak op straat komt te liggen, verkocht wordt voor geld, er er een profiel van je gemaakt wordt, werkgevers zoeken naar belastende gegevens op het internet om je te ontslaan of niet aan te nemen. De regering doet niets om de burger middelen te geven waarmee men prive gegevens degelijk mee kan beschermen. Het is daarom geen wonder dat steeds meer burgers zelf naar middelen gaan grijpen om daarmee prive gegevens zelf te gaan beschermen.

 2. Daar heb je geen Stratix Consultancy voor nodig om erachter te komen. een gemiddelde internet gebruiker weet dat het heel lastig is om afgeluisterd te forden.

  Het afluisteren van internet is alleen nodig om de burgers gerust te stellen. meer niet

 3. Het is al heel lang zo dat de nederlandse bestuurders heel lang symptoombestrijding hoog in het vaandel hebben staan in plaats van het wegnemen van de oorzaken van diverse zaken.

  Neem kinderporno. Laten we gaan filteren, dan zien mensen/kinderen het niet meer. Maar ja, dat is natuurlijk het paard achter de wagen spannen.

  Zo zijn er talloze zaken aan te wijzen die zo behandeld worden.

  fd0

 4. Het gehalte dodo’s binnen de overheid is schrikbarend hoog. Als 10% van de werknemers binnen de overheid, belast met IT gerelateerde zaken, daadwerkelijk weet waar ze mee bezig zijn (tegenover een kunstje kunnen) dan is dat veel.

  Niet om te zeggen dat er géén kennis aanwezig is, maar bijzonder veel is het niet. Dan is het dus ook niet zo vreemd dat de overheid een totaal verkeerd beeld heeft van wat doeltreffend is aan de controle kant.

  Het wordt tijd dat de overheid op ministerieel nivo ophoud met luisteren naar zogenaamde experts, en er voor zorgt dat ze zelf op de hoogte is van de zaken waar ze over gaan.

  Er is niet bijzonder veel kennis van zaken nodig om te kunnen concluderen dat het enige slachtoffer van afluisteren op/via internet de privacy van de goedwillende burger is. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ECHT slimme criminelen er zelfs hun voordeel mee doen en er erg dankbaar voor zijn. Er is niets sappigers dan zo’n database op een windhoos server achter een KPN verbindinkje met standaard routertje en verder geen (noemenswaardige) beveiliging.

  Het wordt tijd dat de overheid een aantal doorgewinterde hats in dienst neemt die adviseren op dit gebied, ipv zogenaamde ‘consultants’ die een paar leuke PRINS diploma’s, aangevuld met ITIL hebben, en de weg kwijt raken als ze de theorie in de praktijk moeten brengen, of moeten nadenken over de gevolgen van theoretische modellen in de praktijk.

Geef een antwoord