Ongekuiste stukken FENS

De eerder geweigerde stukken met betrekking tot de besteding van 1,3 miljard euro zijn beschikbaar. Hierdoor is de gewenste openheid bewerkstelligd en is de grond voor de rechtszaak verdwenen. Het document treft u hier aan:

Feedback op de cijfers of ontdekkingen worden nadrukkelijk op prijs gesteld! Mail gerust.

REACTIE NAAR AANLEIDING VAN DE VRIJGAVE VAN DE GEGEVEN DOCUMENTEN

Het mag duidelijk zijn dat ik erg gelukkig ben dat de informatie over de FENS-gelden alsnog openbaar is geworden. Ik had veel vertrouwen in de uitkomst van de rechtszaak, maar zie liever dat al dat werk niet nodig is. Waarom er toch nog discussie nodig is over de besteding van zoveel publiek geld blijft een raadsel. Minister Eurlings had veel gedoe kunnen voorkomen door direct niet moeilijk te doen, maar informatie vrij te geven.

6 reacties op Ongekuiste stukken FENS

 1. Kan er wellicht in enkele zinnen een goed overzicht gegeven worden?
  De NS-directie deugt niet wegens systematische schending van art 60 van het Verdrag van Parijs (1953), welks principe is dat ieder in de vrije, open, eerlijke markt goederen en diensten kan verwerven voor dezelfde lage prijs als waarop die aan anderen aangeboden worden.
  De directie ontvangt overmatig salaris, terwijl er bekwamere mensen zijn die het voor een ton willen doen.
  De NS mag zich niet bemoeien met persoonlijke omstandigheden zoals relaties en leeftijd (het gaat niet over inschikkelijke kinderen die bij drukte op een leuning willen zitten) en daaraan verschillen prijzen voor precies dezelfde vervoersprestatie koppelen. De EU wil bovendien voldoende inkomen voor elke burger om zonder gunsten als stadspas of reductie vervoer te bekostigen. De vrijheid van reizen en verblijven mag ook niet gehinderd worden door de kaartjes vlak voor vertrek duur te maken als dit helemaal niet nodig is gelet op het passagiersaanbod. Overzichtelijkheid is geboden.
  In het verleden werd een NL wagonfabriek opgedoekt omdat men meende in het buitenland goedkoper terecht te kunnen. Vergeten werd de enorme afdracht aan de Schatkist van loonbelasting en sociale premies. Hoe zit dat thans?
  Amsterdam heeft verkeerde trams, die te snel optrekken waardoor passagiers omvallen en zich bezeren. Je kunt beter zulke voertuigen bestellen in Oost-Groningen.

Geef een reactie

Click to access the login or register cheese