Binnentredingen in woningen in Rotterdam

Met enige regelmaat worden er in sommige gemeenten huisbezoeken afgelegd bij mensen thuis. Deze vorm van huiszoeking is bestuursrechtelijk geregeld en niet stafrechtelijk. Een Wob-verzoek aan de gemeente Rotterdam moet duidelijkheid brengen over de gang van zaken, problemen die het oproept. De volgende documenten zijn beschikbaar:

Datum beslissing: 9 november 2009

Wobber: Brenno de Winter

2 reacties op Binnentredingen in woningen in Rotterdam

  1. Een Wob-verzoek aan de gemeente Rotterdam moet duidelijkheid brengen over de gang van zaken, problemen die het oproept.

    Het probleem dat het oproept is natuurlijk de rechtmatigheid. De vraag is wat de rechter ervan vindt. De jurispredentie die ik heb gezien gaat vooral om gevallen waar de gemeente aanwijzingen heeft dat er iets mis is in een woning. Als ik het goed begrijp is dat in de recente huiszoekingen van Rotterdam anders. Weet iemand van een beroepsprocedure die hierover loopt of heeft gelopen?

  2. Mooi dat u dat gedaan hebt. Mijn complimenten. Zal een link naar deze pagina op de website plaatsen. Vraag me wel af hoe het kan, dat in het antwoord op de kwestie vand e huisbezoeken in Rotterdam totaal niet wordt gerept van de toch zeer uitgebreide huisbezoeken aan bijstandsgerechtigden in deze stad Rotterdam, waarover de Rotterdamse Ombudsman ook een kritisch rapport heeft gepubliceerd. Of liegen ze gewoon dat het alleen op huisvestingsgebied gebeurt zoals ze u toegezonden hebben? Hebt u sindsdien nog actie ondernomen? Of vinden ze dat de huisbezoeken aan bijstandsgerechtigden op basis van vrijwilligheid gebeuren? Die vrijwilligheid is een wassen neus en ze hebben nooit een last tot binnentreden, want als je niet meewerkt en ze delen mee, dat je ergens van verdacht wordt, dan verlies je je uitkering bij weigering van een huisbezoek. Ik wil zoiets ook in Amsterdam doen. Wellicht dat de brief dan anders moet worden geformuleerd? Zodat ze het bovengenoemde niet kunnen omzeilen? Afijn, bedankt voor uw actie.

    met vriendelijke groet,
    Piet van der Lende

Geef een reactie