De beveiliging van het EPD

Rond het elektronisch patiëntendossier is veel te doen rond beveiliging. Door een ‘hacker’ in te huren zou moeten blijken dat alles goed zit. Om meer duidelijkheid te krijgen rond de staat van de beveiliging. Uit onderzoek ontstaat de ernstige verdenking dat er meer documenten bestaan dan er daadwerkelijk zijn geleverd en ook worden er documenten geweigerd. Opvallend is ook dat veel van de ‘geopenbaarde documenten’ reeds publiek zijn en daardoor niet verstrekt hadden moeten worden. Al met al grond genoeg voor het starten van een bezwaarprocedure, die op dit moment nog loopt.De volgende documenten zijn beschikbaar:

Bezwaarprocedure:

Wobber: Brenno de Winter

5 reacties op De beveiliging van het EPD

  1. Mooi werk, Brenno!

    Ik heb tijden geleden ook informatie gevraagd over de beveiliging van het systeem, maar slechts een antwoord in algemene bewoording gekregen.

    Ik ben benieuwd naar de uitkomst van het bezwaar.

Geef een antwoord