Pleitnota in VNG-zaak

Vandaag was de zitting in de rechtszaak tegen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), die diende bij de bestuursrechter in Arnhem. Tijdens de zitting heeft Mr. Irene Scholte-Verheijen namens mij opgetreden. Beschikbaar is haar pleitnota.

3 reacties op Pleitnota in VNG-zaak

  1. Een zeer helder en overtuigend verhaal van mw. mr. Scholte-Verheijen. Mijn choice quote:

    “Ook in dit licht kan de VNG als beleidsbepalende partij binnen ICTU niet met droge ogen volhouden dat zij bij de uitvoering van het NUP niet handelt onder verantwoordelijkheid van een bestuursorgaan!”

    Van een veel serieuzere aard is dat de VNG stelt diverse documenten vernietigd te hebben. Als dit inderdaad het geval is dan hoop ik dat dit nog een staartje zal krijgen.

  2. Kun je wat meer procedurele informatie geven? Dus wat gaat er nu gebeuren? Hoe is er gereageerd tijdens de zitting? Welke opties heeft de VNG? Is er nog een schriftelijke ronde? Wanneer is de uitspraak?

    Het zou ook goed zijn als je de kosten die JIJ maakt, overzichtelijk maakt. Veel mensen associeren het recht met torenhoge kosten en gaan het daarom graag uit de weg. Als mensen hier zouden zien dat het allemaal wel meevalt, is de drempel naar de rechter wat minder hoog. Doet jouw advocaat dit bijvoorbeeld pro-deo? Hoeveel ben je hier ongeveer aan kwijt?

    Misschien spreek ik voor mn beurt en was je van plan nog een bericht over deze zaak te posten, maar ik volg je verrichtingen met grote belangstelling en probeer er wat van te leren om zelf ook te gaan wobben. Ga zo door!

Geef een reactie