CBP onderzoek naar televisieopnames bij het VUmc

Begin 2012 werden er televisie-opnamen bij het VUmc gemaakt voor het televisieprogramma ’24 uur tussen leven en dood’. Hiervoor werden patiënten gefilmd, terwijl ze niet altijd toestemming hadden gegeven. Na felle kritiek werd het programma van de buis gehaald. Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) stelde een onderzoek in.

Na een Wob-verzoek naar de stukken rond onderzoek volgde eerst een afwijzing met daarbij een communicatieverbod aan mijn adres. Dat communicatieverbod werd na het voeren van een juridische procedure opgeheven. Na het voeren van een juridische procedure werden documenten openbaar gemaakt. De volgende documenten zijn beschikbaar:

 

Wobber: Brenno de Winter

3 reacties op CBP onderzoek naar televisieopnames bij het VUmc

  1. Goed werk. Misschien is het nuttig eens te onderzoeken waar de vertrouwenspersoon gelocaliseerd is en met wie ze het koffie-apparaat gebruikt.

    Dan heb je meteen een verklaring voor het waarom de personeelsleden niet naar de vertrouwenspersoon durven te gaan.

Geef een antwoord